Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Orzosalade met pesto & kipreepjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Orzosalade met pesto & kipreepjes
573kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
69g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram orzo
  • 100 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • ½ citroen
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 8 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • ½ eetlepel groene pesto (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en pers het teentje knoflook. Meng de kipreepjes met de knoflook, olie, oregano en citroensap in een schaaltje doorelkaar. Laat dit 5 minuten marineren.
  3. Snijd ondertussen de komkommer en paprika in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne halve ringetjes.
  4. Giet de orzo af en roer de eetlepel pesto erdoorheen. Laat dit even zo staan en een beetje afkoelen.
  5. Verwarm een koekenpan en bak hierin de kipreepjes gaar en goudbruin in zo’n 5 minuten.
  6. Roer de komkommer, paprika, tomaat en rode ui door de orzo. Breng op smaak met peper, zout en nog wat citroensap.
  7. Serveer de orzosalade op een bord en leg de kipreepjes eroverheen.

Tip van FitChef

Garneer de orzosalade met fijngehakte, verse peterselie.