Nieuw!
Orzosalade met pesto & kipreepjes
Orzosalade met pesto & kipreepjes
573kcal Per persoon
36g Eiwitten
69g Kh
17g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram orzo
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- ½ citroen
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- ½ eetlepel groene pesto (8 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in reepjes en pers het teentje knoflook. Meng de kipreepjes met de knoflook, olie, oregano en citroensap in een schaaltje doorelkaar. Laat dit 5 minuten marineren.
- Snijd ondertussen de komkommer en paprika in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne halve ringetjes.
- Giet de orzo af en roer de eetlepel pesto erdoorheen. Laat dit even zo staan en een beetje afkoelen.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de kipreepjes gaar en goudbruin in zo’n 5 minuten.
- Roer de komkommer, paprika, tomaat en rode ui door de orzo. Breng op smaak met peper, zout en nog wat citroensap.
- Serveer de orzosalade op een bord en leg de kipreepjes eroverheen.
Tip van FitChef
Garneer de orzosalade met fijngehakte, verse peterselie.