Pasta met gehakt, spinazie & champignons
Pasta met gehakt, spinazie & champignons
694kcal Per persoon
47g Eiwitten
53g Kh
33g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram champignons
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram spinazie
- 125 gram rundergehakt, mager
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Pers de knoflook. Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 5 minuten lichtbruin. Voeg na 3 minuten de knoflook toe. Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de champignons en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak het gehakt in 3 – 4 minuten rul op hoog vuur. Meng de penne en de cottage cheese door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de penne op een bord en verdeel de spinazie erover.
Tip van FitChef
Deze pasta is lekker met geraspte Parmezaanse kaas.