Kalkoentajine met wortel

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
585kcal Per persoon
Eiwit
42g Eiwit
Koolhydraten
69g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk ui
  • 200 gram wortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 gram kalkoenfiletreepjes
  • 2 theelepel ras el hanout
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram couscous (*glutenvrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snijd de ui in dunne partjes en de wortel in plakjes.
  2. Verwarm de olie in een tajine en bak de ui en wortel 2-3 minuten tot ze zacht worden. Schep de kalkoenreepjes erdoor en strooi er ras el hanout en wat zout over. Bak 2 minuten. 
  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk er daarna 100 ml water bij en smoor de kalkoen en wortel afgedekt in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  4. Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous onder staat. Laat 4-6 minuten wellen.
  5. Serveer de couscous met de kalkoentajine.

Benodigdheden

  • Tajine

Tip van FitChef

1. Garneer het gerecht met grof gehakte bladpeterselie.
2. Heb je geen tajine in huis? Gebruik dan een hapjespan met deksel.