Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Couscous met geroosterde groente, zalm & fetadressing

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Couscous met geroosterde groente, zalm & fetadressing
802kcal Per persoon
Eiwitten
42g Eiwitten
Kh
78g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 125 gram wortel
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 2 theelepels honing (15 g)
  • 70 gram couscous
  • ½ theelepel ras el hanout (1 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 30 gram witte kaas (feta)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien op een bordje.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  3. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes en de ui in partjes.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de wortel, paprika en ui er overheen.
  5. Meng in een schaaltje de helft van de olie met komijn, paprikapoeder, kaneel, wat peper en zout en de helft van de honing. Verdeel de dressing over de groenten heen en hussel door elkaar. Zet de bakplaat in de oven en rooster de groenten 18 minuten in het midden van de oven.
  6. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Besmeer de zalm aan beide zijden met de rest van de olie, de ras el hanout en wat peper en zout.
  8. Verwarm een koekenpan en bak de zalm in zo’n 8 minuten gaar en goudbruin.
  9. Pers het teentje knoflook. Doe dit met de feta, yoghurt, citroensap, 1 eetlepel water en de rest van de honing samen in het bakje van een kleine keukenmachine of staafmixer en mix tot een gladde dressing.
  10. Serveer de couscous, geroosterde groenten en zalm in een diep bord en besprenkel met de fetadressing.

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Keukenmachine of staafmixer

Tip van FitChef

Garneer deze couscous met verse peterselie en granaatappelpitjes.