Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kerrie & groentesoep

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kerrie & groentesoep
359kcal Per persoon
Eiwitten
15g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
5g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 bospeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 250 ml halfvolle melk
  • 20 gram skyr, naturel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar wij kunnen geen genoeg krijgen van een lekkere soep! Deze kerrie en groentesoep ziet er ook nog eens fantastisch uit. Door het toevoegen van de aardappels krijg je een stevige, gebonden soep. En uiteraard komt deze groentesoep door de kerrie aan zijn prachtige kleur. Je krijgt met deze heerlijke kerrie en groentesoep niet alleen veel groente en vitamines binnen, maar door de melk en Skyr zeker ook voldoende eiwitten.

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappelen en snijd samen met de bospeen en bleekselderij in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en schep de blokjes aardappel met de groenten erdoor. Roerbak 1-2 minuten. Strooi de kerrie erover en bak nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken. Schenk de melk erbij en voeg zout naar smaak toe. Kook de kerriesoep in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
  3. Serveer de kerrie- en groentesoep in wijde kommen en schep de skyr in het midden.

Tip van FitChef

1. Je krijgt een heerlijk gebonden soep als je na het garen de groenten in de soep met een staafmixer pureert.
2. Garneer met verse koriander of met lekker veel verse blad- of krulpeterselie.