ūü•≥ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Kerrie & groentesoep

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
278kcal Per persoon
Eiwit
14g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 2 bospenen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 eetlepels koriander, vers
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 500 ml halfvolle melk
  • 40 gram skyr, naturel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Een lekkere pittige en eiwitrijke soep waarin je heel goed restjes groenten in kunt verwerken.

  1. Schil de aardappelen en snijd samen met de bospenen en bleekselderij in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Hak de koriander grof.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en schep de blokjes aardappel met de groenten erdoor. Roerbak 1-2 minuten. Strooi de kerrie erover en bak nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken. Schenk de melk erbij en voeg zout naar smaak toe. Kook de kerriesoep in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
  3. Serveer de soep in wijde kommen en schep de skyr in het midden. Strooi de koriander erover.

Tip van FitChef

Je krijgt een heerlijk gebonden soep als je na het garen de groenten in de soep met een staafmixer pureert.