Kerrie & groentesoep
278kcal Per persoon
14g Eiwit
36g Koolhydraten
9g Vet
4g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 2 bospenen
- 1 stengel bleekselderij
- 1 prei
- 2 eetlepels koriander, vers
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 3 theelepels kerriepoeder
- 500 ml halfvolle melk
- 40 gram skyr, naturel
Zo maak je dit recept
Een lekker pittige en eiwitrijke groentesoep waarin je heel goed restjes groenten kunt verwerken.
- Schil de aardappelen en snijd samen met de bospenen en bleekselderij in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Hak de koriander grof.
- Verwarm de olie in een soeppan en schep de blokjes aardappel met de groenten erdoor. Roerbak 1-2 minuten. Strooi de kerrie erover en bak nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken. Schenk de melk erbij en voeg zout naar smaak toe. Kook de kerriesoep in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
- Serveer de kerrie- en groentesoep in wijde kommen en schep de skyr in het midden. Strooi de koriander erover.
Tip van FitChef
Je krijgt een heerlijk gebonden soep als je na het garen de groenten in de soep met een staafmixer pureert.