Nieuw!
Citroenquinoa met spinazie, tomaatjes & kip
Citroenquinoa met spinazie, tomaatjes & kip
662kcal Per persoon
48g Eiwitten
55g Kh
28g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- ½ blokje groentebouillon
- 100 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 8 cherry tomaten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram spinazie
- ½ citroen
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ (30 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de kipfilet aan beide zijden op smaak met wat peper en zout. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar in ongeveer 6 minuten per kant.
- Bak in de laatste paar minuten de cherrytomaten op hoog vuur nog even mee om deze te roosteren. Haal de kip en tomaatjes uit de pan en houd warm onder folie.
- Pers het teentje knoflook.
- Verwarm de andere helft van de olie in de pan. Fruit het teentje knoflook 1 à 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze slinkt.
- Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers de citroen uit. Giet de gekookte quinoa af, roer de kaas er direct doorheen samen met de citroenrasp en citroensap. Roer erna de spinazie door de quinoa.
- Snijd de kip in plakjes.
- Serveer de citroenquinoa met spinazie op een bord, leg de geroosterde tomaatjes en kipplakjes er overheen.
Tip van FitChef
1. Garneer de citroenquinoa met verse basilicum en een partje citroen.
2. Ook lekker met Parmezaanse kaas.