Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Quinoa met tomaatjes & feta dressing

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met tomaatjes & feta dressing
458kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
58g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • ¼ blokje groentebouillon
  • 8 cherry tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • ½ teen knoflook (3 g)
  • 40 gram witte kaas (feta)
  • 80 ml halfvolle yoghurt
  • ½ citroen
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • 1 snufje komijnpoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de quinoa samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de cherrytomaten in partjes, de komkommer in blokjes en de bosui in ringetjes. Pers het teentje knoflook.
  3. Doe de feta, yoghurt, wat citroensap, 2 eetlepels water, oregano, komijn en de knoflook samen in de beker van een staafmixer en mix tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de quinoa, tomaatjes, komkommer, bosui en de helft van de dressing samen in een schaal en roer alles door elkaar.
  5. Serveer de quinoa in een schaal en serveer de rest van de dressing er los bij. Garneer met een plakje citroen.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Als je geen staafmixer hebt kun je de feta ook met een vork fijnprakken en alles in een schaaltje door elkaar roeren tot een wat grovere dressing.
2. Het is lekker om verse peterselie of koriander door de salade te roeren.