Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kikkererwtenburger met tzatziki

  • 25 minuten
  • 2 personen
Kikkererwtenburger met tzatziki
209kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
17g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 10 gram Brinta
  • 5 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel oregano, vers
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 100 gram skyr, naturel
  • 1 teen knoflook
  • ¼ komkommer
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Voor deze kikkererwtenburger met tzatziki duiken wij met liefde de keuken in! Vegetarische burgers en ook tzatziki maak je gemakkelijk zelf. Vervang voor een vegan gerecht de tzatziki door een tomatensalsa. Meng hiervoor blokjes tomaat met fijngehakte oregano, een scheutje witte wijnazijn, olijfolie en versgemalen zwarte peper.

Zo maak je dit recept

  1. Klop het ei los.
  2. Laat de kikkererwten in een vergiet goed uitlekken. Doe de kikkererwten over in de keukenmachine. Strooi de Brinta met de peterselie, oregano en ras el hanout erover. Voeg 2-3 eetlepels ei toe. Meng alles tot een stevige puree.
  3. Vorm de puree tot 2 burgers en laat deze op een bord afgedekt in de koelkast 15 minuten steviger worden.
  4. Maak intussen de tzatziki: roer de skyr met wat zout en versgemalen peper door de geperste knoflook. Snijd de komkommer in kleine blokjes en schep ze door de skyr.
  5. Bestrijk de kikkererwtenburgers dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of op de barbecue in 4-6 minuten tot ze mooi bruine strepen hebben en door en door heet zijn.
  6. Serveer de kikkererwtenburgers met de tzatziki.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Een kikkererwtenburger is heerlijk op een bruchette van volkoren vloerbrood en een tomatensalade.