Kikkererwtenburger met tzatziki
Kikkererwtenburger met tzatziki
407kcal Per persoon
24g Eiwitten
35g Kh
19g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 150 gram kikkererwten, uit blik
- 10 gram Brinta
- 1 eetlepel oregano, vers
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 40 gram skyr, naturel
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ komkommer
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 tomaat
Voor deze kikkererwtenburger met tzatziki duiken wij met liefde de keuken in! Vegetarische burgers en ook tzatziki maak je gemakkelijk zelf. Vervang voor een vegan gerecht de tzatziki door een tomatensalsa. Meng hiervoor blokjes tomaat met fijngehakte oregano, een scheutje witte wijnazijn, olijfolie en versgemalen zwarte peper.
Zo maak je dit recept
- Klop het ei los.
- Laat de kikkererwten in een vergiet goed uitlekken. Doe de kikkererwten over in de keukenmachine. Strooi de Brinta met de oregano en ras el hanout erover. Voeg 2-3 eetlepels ei toe. Meng alles tot een stevige puree.
- Vorm de puree tot 2 burgers en laat deze op een bord afgedekt in de koelkast 15 minuten steviger worden.
- Maak intussen de tzatziki: roer de skyr met wat zout en versgemalen peper door de geperste knoflook. Snijd de komkommer in kleine blokjes en schep de helft hiervan door de skyr.
- Bestrijk de kikkererwtenburgers dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten tot ze mooi bruine strepen hebben en door en door heet zijn.
- Snijd ondertussen de tomaat in schijfjes.
- Serveer de kikkererwtenburgers met de tzatziki, de tomaat en de overige komkommer.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
Tip van FitChef
1. Garneer de kikkererwtenburger met verse peterselie.
2. Ook lekker op de BBQ.