Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Shakshuka met aubergine, avocado & geitenkaas

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Shakshuka met aubergine, avocado & geitenkaas
575kcal Per persoon
Eiwit
27g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
42g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • ½ avocado
  • 1 bosuitje
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Shakshuka met aubergine, avocado en geitenkaas is een heerlijke variant op de klassieke shakshuka. Met dit gerecht van eieren in een saus van onder andere tomaten en paprika kun je echt naar hartenlust variëren! Het zit boordevol gezonde voedingsstoffen, zodat je het zeker regelmatig op het menu kan zetten.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 1½ cm. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de knoflook toe. Bak de plakken aubergine en de ui ongeveer 5 minuten in de olie en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, komijn en paprikapoeder toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak met een lepel kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel en laat dit op laag vuur zo’n 7 minuten doorkoken tot het eiwit is gestold.
  4. Snijd de avocado in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  5. Serveer de shakshuka in de pan of op een bord. Top af met de avocado, bosuitjes en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Lekker met wat gehakte, verse peterselie.