Nieuw!
Platbrood pizza met pesto, champignons & mozzarella
Platbrood pizza met pesto, champignons & mozzarella
510kcal Per persoon
20g Eiwitten
38g Kh
31g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 50 gram mozzarella
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 Libanees brood, volkoren
- 2 eetlepels groene pesto (30 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 handje rucola (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur de champignon, paprika en rode ui 3 à 4 minuten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier het platbrood op. Besmeer met de pesto. Verdeel de gebakken champignon, paprika en ui hier overheen. Leg de plakjes mozzarella hierop en strooi de Italiaanse kruiden over de pizza samen met wat peper en zout.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de platbrood pizza in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
- Serveer de pizza op een bord en verdeel de rucola er overheen.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Garneer de platbrood pizza met verse basilicum.
2. Voeg wat chilivlokken toe als je een pittige pizza wilt.