Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Platbrood pizza met pesto, champignons & mozzarella

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Platbrood pizza met pesto, champignons & mozzarella
510kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
38g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 50 gram mozzarella
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 Libanees brood, volkoren
  • 2 eetlepels groene pesto (30 g)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
  • 1 handje rucola (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur de champignon, paprika en rode ui 3 à 4 minuten.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier het platbrood op. Besmeer met de pesto. Verdeel de gebakken champignon, paprika en ui hier overheen. Leg de plakjes mozzarella hierop en strooi de Italiaanse kruiden over de pizza samen met wat peper en zout.
  5. Zet de bakplaat in de oven en bak de platbrood pizza in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Serveer de pizza op een bord en verdeel de rucola er overheen.

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

1. Garneer de platbrood pizza met verse basilicum.
2. Voeg wat chilivlokken toe als je een pittige pizza wilt.