Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kip bowl met bloemkoolrijst & tzatziki

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kip bowl met bloemkoolrijst & tzatziki
440kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
17g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 125 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook (10 g)
  • 75 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ komkommer
  • 6 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook. Meng de kipfiletblokjes in een schaaltje met 25 ml yoghurt, de helft van de Italiaanse kruiden, ⅓ van de olie en de helft van de knoflook. Laat dit even marineren.
  3. Snijd de helft van komkommer in blokjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng dit in een schaaltje met azijn, ⅓ van de olie en de rest van de Italiaanse kruiden.
  4. Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de gemarineerde kipstukjes gaar in circa 5 minuten.
  5. Rasp de andere helft van de komkommer grof met een rasp en meng dit samen met de geperste knoflook door de yoghurt. 
  6. Serveer de bloemkoolrijst, kip en komkommersalade in een bowl. Schep de tzatziki erbovenop. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Garneer deze kipbowl met wat verse oregano.