Kip bowl met bloemkoolrijst & tzatziki
Kip bowl met bloemkoolrijst & tzatziki
440kcal Per persoon
37g Eiwitten
17g Kh
25g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram bloemkoolrijst
- 125 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 75 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ komkommer
- 6 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook. Meng de kipfiletblokjes in een schaaltje met 25 ml yoghurt, de helft van de Italiaanse kruiden, ⅓ van de olie en de helft van de knoflook. Laat dit even marineren.
- Snijd de helft van komkommer in blokjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng dit in een schaaltje met azijn, ⅓ van de olie en de rest van de Italiaanse kruiden.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de gemarineerde kipstukjes gaar in circa 5 minuten.
- Rasp de andere helft van de komkommer grof met een rasp en meng dit samen met de geperste knoflook door de yoghurt.
- Serveer de bloemkoolrijst, kip en komkommersalade in een bowl. Schep de tzatziki erbovenop. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Garneer deze kipbowl met wat verse oregano.