Nieuw!
Bloemkoolrijst met romige gehakt-spitskool schotel
Bloemkoolrijst met romige gehakt-spitskool schotel
485kcal Per persoon
31g Eiwitten
18g Kh
32g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de knoflook en het gehakt toe en rul gaar in 4 minuten. Voeg dan de spitskool toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder en sojasaus toe. Bak dit een minuutje mee en roer dan de kokosmelk door het gerecht. Laat dit op laag vuur een aantal minuten doorkoken tot de kerriesaus indikt.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de romige gehaktspitskoolschotel op een bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Deze gehaktspitskoolschotel is lekker met wat plakjes komkommer ernaast.