Kip korma met noten-bloemkoolrijst
Kip korma met noten-bloemkoolrijst
621kcal Per persoon
41g Eiwitten
34g Kh
36g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 10 gram pompoenpitten
- 10 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 2 abrikozen, gedroogd
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel kaneel (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel geraspte kokos (8 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Hak de pompoenpitten en noten grof en snijd de abrikozen in kleine blokjes.
- Doe de broccoliroosjes in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 4 minuten beetgaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de rode ui, snijd de knoflook fijn en rasp het plakje gember.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg dan de kaneel, komijn en kurkuma toe aan de kip en bak dit een minuutje mee. Roer de tomatenblokjes en kokosmelk hier doorheen en verwarm dit 4 minuten mee. Roer als laatste de kokosrasp door het gerecht. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten. Roer na het afgieten van de bloemkoolrijst de pompoenpitten, noten en abrikozen door de bloemkoolrijst en laat even zo staan met het deksel op de pan.
- Serveer de notenbloemkoolrijst met de kip korma en broccoli.
Tip van FitChef
1. De kip korma wordt nog lekkerder als je een theelepel garam masala kruiden toevoegt.
2. Garneer met wat ringetjes bosui.