Nieuw!

Curry met kipgehakt & broccolirijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
630kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
45g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram sugar snaps
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kipgehakt
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 200 gram broccolirijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een (wok)pan en bak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg dan het kipgehakt toe en rul dit gaar in 5 minuten. Voeg vervolgens de sugarsnaps, kokosmelk, rode currypasta en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 10 minuten zacht doorkoken.
  3. Verhit ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Voeg hier de broccolirijst aan toe en bak dit in 2 minuten beetgaar.
  4. Serveer de broccolirijst met de curry van kipgehakt in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Snipper wat verse peterselie of koriander over deze curry met kipgehakt en broccolirijst.
2. De broccolirijst kun je prima vervangen door bloemkoolrijst.