Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kip roerbak met broccoli & wortel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip roerbak met broccoli & wortel
626kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
80g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 100 gram kipfilet
  • 125 gram wortel
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Dit recept van kip roerbak met broccoli en wortel ziet er niet alleen fantastisch uit, zo smaakt het ook! Bovendien is zo'n roerbakgerecht lekker snel klaar, je kan er veel groenten in verstoppen en het valt vaak bij iedereen in de smaak. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de broccoliroosjes iets ontdooien. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Pers de knoflook.
  3. Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de broccoliroosjes en wortel hieraan toe en roerbak dit 6 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten op een bord en zet dit even apart.
  4. Verwarm in dezelfde pan de overgebleven olie. Bak hierin de kip 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de broccoli en wortel weer toe aan de pan.
  5. Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer goed door en bak nog 1 minuut.
  6. Serveer de kiproerbak met de rijst. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

1. Garneer deze roerbak met kip met wat geroosterde sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.
2. Als je verse broccoli neemt, kun je de steel van de broccoli ook opeten! Snijd deze in stukjes en roerbak even mee.