Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kip roerbak met broccoli & wortel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip roerbak met broccoli & wortel
708kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
91g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 broccoli
  • 125 gram kipfilet
  • 100 gram wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Dit recept van kip roerbak met broccoli en wortel ziet er niet alleen fantastisch uit, zo smaakt het ook! Bovendien is zo'n roerbakgerecht lekker snel klaar, je kan er veel groenten in verstoppen en het valt vaak bij iedereen in de smaak. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Knip de roosjes van de broccoli. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Pers de knoflook.
  3. Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de broccoli en wortel hieraan toe en roerbak dit 6 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten op een bord en zet dit even apart.
  4. Verwarm in dezelfde pan de overgebleven olie. Bak hierin de kip 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de broccoli en wortel weer toe aan de pan.
  5. Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer goed door en bak nog 1 minuut.
  6. Serveer de kiproerbak met de rijst. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

1. Garneer deze roerbak met kip met wat geroosterde sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.
2. De steel van de broccoli kun je ook opeten! Snijd deze in stukjes en roerbak even mee.
3. Het is ook lekker om wat geroosterde pinda's over dit gerecht te strooien.