Nieuw!

Kip roerbak met broccoli & wortel

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
708kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
91g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 broccoli
  • 125 gram kipfilet
  • 100 gram wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Knip de roosjes van de broccoli. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Pers de knoflook.
  3. Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de broccoli en wortel hier aan toe en roerbak dit 6 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten op een bord en zet dit even apart.
  4. Verwarm in dezelfde pan de overgebleven olie. Bak hierin de kip 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de broccoli en wortel weer toe aan de pan.
  5. Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer goed door en bak nog 1 minuut.
  6. Serveer de kip met de rijst.

Tip van FitChef

Garneer met wat sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.