Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijstsalade met gerookte forel & zongedroogde tomaat

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstsalade met gerookte forel & zongedroogde tomaat
608kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 1 bosuitje
  • 1 forelfilet, gerookt
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 ½ eetlepel witte wijnazijn (23 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat een beetje afkoelen.
  2. Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en de bosui in ringetjes. Snijd de forel in stukjes.
  3. Meng de rijst in een schaal met de komkommer, paprika, zongedroogde tomaat, bosui en forel.
  4. Meng in een klein schaaltje de olijfolie met de azijn en wat peper en zout tot een dressing. Roer de dressing door de rijstsalade.
  5. Serveer de rijstsalade op een bord.

Tip van FitChef

1. Besprenkel de rijstsalade met wat citroensap voor wat extra frisheid.
2. Roer een handje rucola door de salade.