Nieuw!
Rijstsalade met gerookte forel & zongedroogde tomaat
Rijstsalade met gerookte forel & zongedroogde tomaat
608kcal Per persoon
36g Eiwitten
61g Kh
25g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 2 zongedroogde tomaten
- 1 bosuitje
- 1 forelfilet, gerookt
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 ½ eetlepel witte wijnazijn (23 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat een beetje afkoelen.
- Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en de bosui in ringetjes. Snijd de forel in stukjes.
- Meng de rijst in een schaal met de komkommer, paprika, zongedroogde tomaat, bosui en forel.
- Meng in een klein schaaltje de olijfolie met de azijn en wat peper en zout tot een dressing. Roer de dressing door de rijstsalade.
- Serveer de rijstsalade op een bord.
Tip van FitChef
1. Besprenkel de rijstsalade met wat citroensap voor wat extra frisheid.
2. Roer een handje rucola door de salade.