⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u13m19s

Nieuw!

Rijst met pastinaak, wortel & omelet rolletjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
709kcal Per persoon
Eiwit
23g Eiwit
Koolhydraten
92g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 pastinaak
  • 150 gram wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Snijd ook de wortel in plakjes. Pers het teentje knoflook uit. Rasp de gember.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de wortel en pastinaak toe en roerbak dit op laag vuur in 10 minuten beetgaar. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing toe.
  4. Breek ondertussen de eieren boven een kom en kluts deze samen met de melk en de sojasaus.
  5. Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak een omelet van het eimengsel. Rol de omelet op en snijd in rolletjes.
  6. Verdeel de rijst, pastinaak en wortel op een bord. Leg de omeletrolletjes erop.

Tip van FitChef

Verdeel naar wens wat gehakte bosui en sambal over de rijst met groenten.