Kipfilet met bruschetta topping

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
352kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 8 cherry tomaten
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels cottage cheese
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 125 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de helft van de tomaatjes in piepkleine blokjes en schep in een kommetje. Meng de helft van de olie met balsamicoazijn, de cottage cheese en Italiaanse kruiden door de tomaatblokjes. Laat even staan.
  2. Snijd de kipfilet in de vorm van ‘toastjes’ van zo’n 4-5 cm. Pers de knoflook en verdeel dit over de kipfilet‘toastjes’. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de rest van de olie in een grillpan en grill de kipfilet aan beide kanten 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper.
  4. Halveer ondertussen de overige tomaatjes en schep door de sla.
  5. Leg de kipfilet‘toastjes’ op een bord en schep het bruschettamengsel erop. Serveer de salade met tomaatjes ernaast.

Tip van FitChef

Ook lekker om verse basilicum door het bruschettamengsel te doen.