Kipfilet met bruschetta topping
Kipfilet met bruschetta topping
366kcal Per persoon
31g Eiwitten
11g Kh
22g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 8 cherry tomaten
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- ½ eetlepel balsamicoazijn (8 ml)
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 100 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de helft van de tomaatjes in piepkleine blokjes en schep in een kommetje. Meng de helft van de olie met balsamicoazijn, de cottage cheese en Italiaanse kruiden door de tomaatblokjes. Laat even staan.
- Snijd de kipfilet in de vorm van ‘toastjes’ van zo’n 4-5 cm. Pers de knoflook en verdeel dit over de kipfilet‘toastjes’. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de rest van de olie in een grillpan en grill de kipfilet aan beide kanten 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper.
- Halveer ondertussen de overige tomaatjes en schep door de spinazie.
- Leg de kipfilet‘toastjes’ op een bord en schep het bruschettamengsel erop. Serveer de spinazie met tomaatjes ernaast.
Tip van FitChef
Ook lekker om verse basilicum door het bruschettamengsel te doen.