Nieuw!
Italiaanse roerbak met kip & olijven
Italiaanse roerbak met kip & olijven
288kcal Per persoon
31g Eiwitten
13g Kh
13g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 aubergine
- 150 gram champignons
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook (5 g)
- 4 zwarte olijven
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in stukjes en de aubergine in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snipper de rode ui en snijd de peper en knoflook fijn. Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper een minuutje. Voeg dan de kip toe, bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergine, champignons en Italiaanse kruiden toe. Roerbak dit zo’n 8 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Schep de roerbak op een bord, maak af met de plakjes olijf en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Garneer de Italiaanse roerbak met verse basilicum.