Nieuw!
Taco’s met plantaardig gehakt, paprika & sperziebonen
Taco’s met plantaardig gehakt, paprika & sperziebonen
415kcal Per persoon
27g Eiwitten
41g Kh
16g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram sperziebonen (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 rode paprika
- 50 gram maïs
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 100 gram plantaardig gehakt
- 150 gram tomatenblokjes
- 2 taco's (schelpen)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in zo’n 6 minuten beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg de paprikablokjes toe samen met het paprikapoeder, komijn- en chilipoeder. Bak dit 2 minuten mee. Voeg dan het gehakt toe samen met de tomatenblokjes. Roer alles door elkaar. Laat dit 4 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door. Roer de sperziebonen en mais er doorheen en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm ondertussen de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel. Serveer op een bordje.
Tip van FitChef
1. Serveer de taco's met gehakt met verse ijsbergsla en/of geprakte avocado met wat peper en zout.
2. Garneer met verse koriander.