Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Taco’s met plantaardig gehakt, paprika & sperziebonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Taco’s met plantaardig gehakt, paprika & sperziebonen
415kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
41g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram sperziebonen (diepvries)
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • 50 gram maïs
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 100 gram plantaardig gehakt
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 2 taco's (schelpen)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in zo’n 6 minuten beetgaar.
  3. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg de paprikablokjes toe samen met het paprikapoeder, komijn- en chilipoeder. Bak dit 2 minuten mee. Voeg dan het gehakt toe samen met de tomatenblokjes. Roer alles door elkaar. Laat dit 4 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door. Roer de sperziebonen en mais er doorheen en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm ondertussen de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel. Serveer op een bordje.

Tip van FitChef

1. Serveer de taco's met gehakt met verse ijsbergsla en/of geprakte avocado met wat peper en zout.
2. Garneer met verse koriander.