Kipfilet met citroen en artisjokharten uit de oven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 40 minuten
  • 2 personen
254kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
10g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 4 artisjokharten
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel oregano, vers
  • 1 citroen
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Super makkelijk om voor te bereiden, de oven doet de rest! Het resultaat … een overheerlijk mediterraan kipgerecht.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  2. Halveer de artisjokharten en snijd de rode paprika in lange repen. Hak de oregano fijn.
  3. Snijd de citroen in de lengte in vieren en snijd daarna doormidden. Knijp 1 stukje citroen boven de kipfilets uit. 
  4. Wrijf de kipfilets in met het sap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de kipfilets in een braadslede en verdeel de stukken citroen, artisjokharten, paprikarepen en oregano eromheen. Druppel de olie erover. 
  5. Schuif de braadslede in de oven en bak de kipfilets in 30 minuten gaar. Bedruip de kipfilets tussendoor een paar keer met het braadvocht.

Tip van FitChef

Lekker met pasta, sperziebonen en een gemengde salade.