Mexicaanse taco’s
Mexicaanse taco’s
582kcal Per persoon
41g Eiwitten
36g Kh
31g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 2 taco's (schelpen)
- 1 prei
- 125 gram kidneybonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 2 theelepels komijnpoeder (4 g)
- 60 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de taco’s 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de prei in dunne ringen. Schep de kidneybonen in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de helft van de komijnpoeder en de prei in 8 minuten gaar. Voeg de bonen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Maak een sausje van de yoghurt, de rest van de komijnpoeder, peper en zout naar smaak.
- Schep het vlees in de taco’s en geef het sausje erbij.
Tip van FitChef
Gebruik bij deze taco's eens Mexicaanse kruiden in plaats van komijnpoeder.