Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse taco’s

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse taco’s
582kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 taco's (schelpen)
  • 1 prei
  • 125 gram kidneybonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 60 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de taco’s 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd de prei in dunne ringen. Schep de kidneybonen in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de helft van de komijnpoeder en de prei in 8 minuten gaar. Voeg de bonen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  4. Maak een sausje van de yoghurt, de rest van de komijnpoeder, peper en zout naar smaak.
  5. Schep het vlees in de taco’s en geef het sausje erbij.

Tip van FitChef

Gebruik bij deze taco's eens Mexicaanse kruiden in plaats van komijnpoeder.