Nieuw!
Zoete aardappelsalade & hamburgertjes met kaas
Zoete aardappelsalade & hamburgertjes met kaas
721kcal Per persoon
35g Eiwitten
78g Kh
30g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 bosuitje
- 2 augurken
- 100 gram rundergehakt, mager
- 15 gram geraspte kaas, 30+
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- 1 theelepel mayonaise (5 ml)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes, doe in een pan met ruim kokend water en kook de aardappelblokjes gaar in zo’n 8 à 10 minuten. Giet af, spoel na met koud water en laat afkoelen.
- Kook de sperziebonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel na met koud water en laat afkoelen.
- Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de bosui in ringetjes en de augurk in blokjes.
- Meng het gehakt in een schaaltje met wat peper en zout, geraspte kaas, paprikapoeder, komijn en de fijngesneden rode ui. Vorm er met je (natte) handen drie kleine burgertjes van.
- Verwarm de olie en bak de burgertjes in 3 à 4 minuten per kant gaar.
- Doe de zoete aardappel, sperziebonen, bosui en augurk samen in een schaal.
- Roer in een schaaltje de yoghurt, mayonaise, mosterd en wat citroensap door elkaar.
- Roer dit door de aardappelsalade. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.
- Serveer de salade op een bord samen met de burgertjes.
Tip van FitChef
1. Roer wat verse dille door de zoete aardappelsalade.
2. Vervang het komijnpoeder in de burgertjes eens door een snufje kaneel.