Nieuw!

Kipfilet met kruidige zuurkool uit de oven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 2 personen
366kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
10g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 0,5 blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 500 gram zuurkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stuk ui
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
  • 300 gram kipfilet
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 plak achterham
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Dit is echt een gerecht voor als je geen zin hebt in koken. Met minimale voorbereidingen laat je de oven verder het werk doen. Het resultaat? Gewoon een superlekkere maaltijd!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Meng het bouillon blokje met 200 ml kokend water.
  3. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Doe de zuurkool over in een vergiet en druk het vocht eruit. 
  4. Verwarm ½ eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de tomatenpuree en Italiaanse kruiden erdoor en bak al omscheppend 1 minuut. Schep vervolgens de zuurkool, yoghurt en kippenbouillon erdoor. Verdeel het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.
  5. Wrijf de kipfilets in met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en ½ eetlepel olijfolie en leg ze tussen de zuurkool. Halveer het plakje ham en leg het op de kipfilets.
  6. Schuif de schaal in de oven en bak de zuurkool en kipfilet in 25-30 minuten gaar.

Benodigdheden

  • Lage ovenschaal, licht ingevet

Tip van FitChef

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree. Kook voor 2 personen 500 g geschilde en in blokjes gesneden kruimige aardappelen in een pan met een ruime bodem kokend water met wat zout in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met 100 ml halfvolle melk met een pureestamper fijn. Verwarm alles al roerend tot het een smeuïge puree wordt. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en naar wens een beetje nootmuskaat.