Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Ciabatta met courgette, mozzarella & pesto

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Ciabatta met courgette, mozzarella & pesto
645kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ciabatta broodje
  • 1 courgette
  • 50 gram mozzarella
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 2 theelepels groene pesto
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was ondertussen de courgette en snijd in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
  3. Meng de olie in een klein schaaltje met de Italiaanse kruiden en smeer dit over de courgetteplakjes.
  4. Verwarm een grillpan en rooster de courgetteplakjes gaar in 3 minuten per kant.
  5. Haal het ciabattabroodje uit de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd open. Besmeer de onderste helft met de pesto en verdeel vervolgens de mozzarella, wat courgette en de zongedroogde tomaten erover. Leg de bovenkant op het broodje.
  6. Serveer de ciabatta op een bord met de rest van de gegrilde courgette ernaast. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Je kunt de belegde ciabatta ook nog even terugleggen in de oven als je wilt dat de mozzarella een beetje smelt.