Nieuw!
Zalm in kokos-limoensaus met edamame & spinazie
Zalm in kokos-limoensaus met edamame & spinazie
598kcal Per persoon
42g Eiwitten
9g Kh
44g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 1 ui
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram edamame bonen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 ml kokosmelk
- ½ limoen
- 150 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien op een bordje.
- Snipper de ui en snijd de rode peper en het teentje knoflook fijn. Spoel de edamame in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Kruid de zalm met wat peper en zout. Leg de zalm in de pan en bak deze in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Haal de zalm dan even uit de pan en leg deze op een bordje.
- Doe in dezelfde pan de ui en rode peper en bak dit 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de kokosmelk, sap van een halve limoen en 25 ml water toe aan de pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat dit 3 minuten koken tot de kokossaus indikt. Leg de zalm terug in de pan en verwarm nog een minuutje mee.
- Fruit de andere helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de spinazie tot deze slinkt. Voeg de edamame toe en verwarm een minuut mee.
- Serveer de zalm in kokossaus op een (diep)bord samen met de groenten.
Tip van FitChef
Serveer de zalm in kokos-limoensaus met verse koriander.