Kipfilet met romige spitskool
Kipfilet met romige spitskool
610kcal Per persoon
44g Eiwitten
60g Kh
21g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ blokje groentebouillon
- 125 gram kipfilet
- 2 theelepels mosterd (20 g)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 eetlepel cottage cheese (20 g)
Voor deze lekkere kipfilet met romige spitskool heb je slechts 20 minuten aan bereidingstijd nodig. Door het gebruik van stukken kip kun je toch in een handomdraai een heerlijk stoofpotje op tafel zetten. Erg handig voor op een doordeweekse dag.
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg ¼ bouillonblokje toe aan het kookwater.
- Meng de kipfilet met de mosterd, tijm, peper en zout.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spitskool in 4 - 5 minuten lichtbruin. Voeg 1 eetlepel water toe en verkruimel er ¼ bouillonblokje over. Dek de pan af en stoof de kool in 8 - 10 minuten gaar.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kipfilet rondom bruin, maar nog net niet helemaal gaar. Voeg de cottage cheese toe en roer tot al het bakvet is opgenomen.
- Schep de kip met de saus bij de spitskool, gebruik een pannenlikker om alle saus uit de pan te krijgen. Roer alles goed door, dek de pan af en stoof nog 3 - 4 minuten tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat mosterd.
- Verdeel de rijst over een bord en schep de kipfilet met spitskool erop.
Tip van FitChef
Vervang de kipfilet eens door kiphaasjes of kipdijfilet.