Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijst met groentesaus & noten

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Rijst met groentesaus & noten
661kcal Per persoon
Eiwit
23g Eiwit
Koolhydraten
79g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
20g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 sjalotje
  • 3 tomaten
  • 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 125 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de noten grof.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen. Roer de kikkererwten door de tomatensaus en laat 1 minuut sudderen.  
  4. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe aan de tomatensaus en laat de spinazie slinken. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Serveer de rijst met de tomatensaus en bestrooi met de gehakte noten.

Tip van FitChef

Garneer de rijst met verse peterselie of koriander.