Rijst met groentesaus & noten
Rijst met groentesaus & noten
661kcal Per persoon
23g Eiwitten
79g Kh
28g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalotje
- 3 tomaten
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 125 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de sjalot. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de noten grof.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen. Roer de kikkererwten door de tomatensaus en laat 1 minuut sudderen.
- Voeg nu hand voor hand de spinazie toe aan de tomatensaus en laat de spinazie slinken. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de tomatensaus en bestrooi met de gehakte noten.
Tip van FitChef
Garneer de rijst met groentesaus met verse peterselie of koriander.