Kipgehaktballetjes met couscous & wortelsalade
Kipgehaktballetjes met couscous & wortelsalade
902kcal Per persoon
37g Eiwitten
96g Kh
41g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 1 rode ui
- 150 gram kipgehakt
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 200 gram wortel
- 40 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
- Meng het kipgehakt met peper en zout. Vorm met natte handen kleine balletjes van het gehakt.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui met het komijnpoeder 2 minuten. Bak de kipgehaktballetjes in 1 minuut goudbruin. Voeg een scheutje water toe en stoof ze in 8-10 minuten op zacht vuur met de deksel op de pan gaar.
- Rasp de wortel en meng met de rest van de olie, de rozijnen, peper en zout.
- Serveer de kipgehaktballetjes met de couscous en de wortelsalade.
Tip van FitChef
Bestrooi de couscous met een eetlepel gehakte, verse peterselie.