Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kalkoen met rozijnen, sperziebonen & couscous

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kalkoen met rozijnen, sperziebonen & couscous
784kcal Per persoon
Eiwitten
66g Eiwitten
Kh
100g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 225 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 200 gram kalkoenfiletreepjes
  • 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
  • 40 gram rozijnen
  • 70 gram couscous
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen in een pan met kokend water met zout in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  2. Snipper de ui. Kruid de kalkoenreepjes met ras el hanout, wat zout en citroensap.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kalkoenreepjes erdoor en bak ze rondom bruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de rozijnen en 125 ml water toe. Smoor de kalkoen in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  4. Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel water over dat de couscous net onder staat. Laat 6-8 minuten wellen.
  5. Giet de sperziebonen af.
  6. Serveer de gesmoorde kalkoen met de sperziebonen en couscous.

Tip van FitChef

1. Je kan de kalkoen natuurlijk ook vervangen door kipfilet.
2. Garneer de couscous met verse peterselie.