Kalkoen met rozijnen, sperziebonen & couscous
Kalkoen met rozijnen, sperziebonen & couscous
784kcal Per persoon
66g Eiwitten
100g Kh
13g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 200 gram kalkoenfiletreepjes
- 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
- ½ citroen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 40 gram rozijnen
- 70 gram couscous
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen in een pan met kokend water met zout in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Snipper de ui. Kruid de kalkoenreepjes met ras el hanout, wat zout en citroensap.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kalkoenreepjes erdoor en bak ze rondom bruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de rozijnen en 125 ml water toe. Smoor de kalkoen in 8-10 minuten zachtjes gaar.
- Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel water over dat de couscous net onder staat. Laat 6-8 minuten wellen.
- Giet de sperziebonen af.
- Serveer de gesmoorde kalkoen met de sperziebonen en couscous.
Tip van FitChef
1. Je kan de kalkoen natuurlijk ook vervangen door kipfilet.
2. Garneer de couscous met verse peterselie.