Kalkoen met rozijnen, sperziebonen & couscous

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
766kcal Per persoon
Eiwit
65g Eiwit
Koolhydraten
98g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 200 gram kalkoenfiletreepjes
  • 1,5 theelepel ras el hanout
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 40 gram rozijnen
  • 70 gram couscous
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen in een pan met kokend water met zout in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  2. Snipper de ui. Kruid de kalkoenreepjes met ras el hanout en wat zout.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kalkoenreepjes erdoor en bak ze rondom bruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de rozijnen en 125 ml water toe. Smoor de kalkoen in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  4. Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel water over dat de couscous net onder staat. Laat 6-8 minuten wellen.
  5. Giet de sperziebonen af.
  6. Serveer de gesmoorde kalkoen met de sperziebonen en couscous.

Tip van FitChef

Je kan de kalkoen natuurlijk ook vervangen door kipfilet.