Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Couscoussalade met sinaasappel, kikkererwten & geitenkaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Couscoussalade met sinaasappel, kikkererwten & geitenkaas
666kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
88g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram spinazie
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
  • 1 theelepel honing (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van de schil. Doe dit apart in een schaaltje. Snijd met een mes rondom de schil van de sinaasappel. Vang een eetlepel van het sap op en doe dit in het schaaltje bij de sinaasappelrasp. Snijd de sinaasappel in stukjes.
  3. Doe de spinazie in een schaal of diep bord en scheur dit met je handen in wat kleinere stukjes.
  4. Leg hier de couscous, kikkererwten en sinaasappel bij. Verkruimel de schijfjes geitenkaas over de salade.
  5. Maak een dressing door de olie, balsamico en honing in het schaaltje bij het sinaasappelsap en rasp te doen en klop dit met een vork door elkaar.
  6. Giet de dressing over de salade en breng de couscoussalade naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze couscoussalade is lekker met (geroosterde) pecannoten en cranberry's.