Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappel

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kipgehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappel
848kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
95g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
23g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 venkelknol
  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram kipgehakt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de tomaten in stukjes, snipper de sjalot en snijd de venkel in partjes.
  2. Boen de aardappels schoon en snijd in blokjes van 1×1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel op matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.
  3. Breng het kipgehakt op smaak met peper en zout en maak er kleine balletjes van.
  4. Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak de kipgehaktballetjes in 3 minuten goudbruin. Voeg de tomaatstukjes, sjalot en de venkel toe en laat op laag vuur 8-10 minuten zachtjes sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de kipgehaktballetjes met de saus en de zoete aardappel.

Tip van FitChef

De tomatensaus is ook lekker met andere groenten zoals broccoli of prei.