Kipgehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappel
Kipgehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappel
848kcal Per persoon
36g Eiwitten
95g Kh
36g Vetten
23g Vezels
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1 sjalotje
- 1 venkelknol
- 250 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 150 gram kipgehakt
Zo maak je dit recept
- Snijd de tomaten in stukjes, snipper de sjalot en snijd de venkel in partjes.
- Boen de aardappels schoon en snijd in blokjes van 1×1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel op matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.
- Breng het kipgehakt op smaak met peper en zout en maak er kleine balletjes van.
- Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak de kipgehaktballetjes in 3 minuten goudbruin. Voeg de tomaatstukjes, sjalot en de venkel toe en laat op laag vuur 8-10 minuten zachtjes sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de kipgehaktballetjes met de saus en de zoete aardappel.
Tip van FitChef
De tomatensaus is ook lekker met andere groenten zoals broccoli of prei.