Oosterse biefstuk met hasselback krieltjes
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepels wokolie (20 ml)
- 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
- 2 theelepels sambal (10 g)
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels koriander, vers
- 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Hasselback-krieltjes geven de pittige biefstuk een feestelijk accent. Tijdens het bakken in de oven gaan de dunne plakjes iets openstaan. Je snijdt de aardappeltjes heel makkelijk in dunne plakjes als je ze op een brede kant op het werkvlak tussen 2 stukjes klemt. Zo kunnen de aardappeltjes tijdens het snijden niet wegschieten en je snijdt niet per ongeluk toch ook de onderkant door.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Boen de krieltjes schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
- Leg krieltjes in de lengte tussen 2 eetstokjes of spiesjes en snijd de krieltjes tot op de stokjes in dunne plakjes. Wrijf de krieltjes voorzichtig in met 1 eetlepel wokolie en leg ze met de inkepingen naar boven op een bakplaat. Bestrooi met wat zout. Rooster de krieltjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Door het verwarmen gaan de krieltjes wat open staan.
- Wrijf intussen de biefstukken in met sambal en 1 eetlepel wokolie en laat dit 10 minuten intrekken. Rooster de biefstukken in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Snijd intussen bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn.
- Meng in een kom de yoghurt met bosui, koriander, een mespunt sambal en wat zout.
- Serveer de gegrilde Oosterse biefstuk op warme borden met de hasselback-krieltjes ernaast. Geef de saus erbij.
Benodigdheden:
- 2 houten spiesjes of eetstokjes
Tip van FitChef
Deze Oosterse biefstuk is lekker met snijbonen. Snijd de bonen schuin in stukken van 3-4 cm en kook deze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Zo blijven de snijbonen knapperiger en houden meer smaak dan als je ze in dunne reepjes snijdt. Je kunt de snijbonen ook stomen.