Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipkorma met courgette & bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kipkorma met courgette & bloemkoolrijst
598kcal Per persoon
Eiwitten
45g Eiwitten
Kh
24g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 125 gram kipfilet
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 courgette
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Kipkorma met courgette en bloemkoolrijst is hartstikke lekker en rijk van smaak! Korma komt oorspronkelijk uit India en wordt altijd gemaakt met yoghurt of room. De groenten (en ook wel vlees) worden hierin gestoofd en zo heb je een lekker volle en dikke saus. Je kan kip korma op vele manieren maken, maar bij ons vind je uiteraard de slanke variant.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de ui en knoflook grof. Meng de ui, knoflook, noten, melk, kerriepoeder en wat zout en peper in de blender tot een dikke saus.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de kipblokjes rondom bruin. Roer de saus erdoor en laat alles 8-10 minuten zachtjes sudderen. Voeg zo nodig een scheut water toe.
  3. Snijd de courgette schuin in plakken, bestrijk ze dun met olie en bak ze in een grillpan mooi bruin. 
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met kipkorma en courgette.

Tip van FitChef

1. Voor een tropisch tintje maak je de saus van de kipkorma met kokosmelk.
2. Zin in iets meer pit? Snij dan een (deel van een) rood pepertje heel fijn en bak dit even aan met de kipblokjes.