Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipkorma met courgette & zilvervliesrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kipkorma met courgette & zilvervliesrijst
819kcal Per persoon
Eiwitten
48g Eiwitten
Kh
71g Kh
Vetten
38g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 125 gram kipfilet
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 courgette
Voeg toe aan boodschappenlijst

Kipkorma met courgette en zilvervliesrijst is hartstikke lekker en rijk van smaak! Korma komt oorspronkelijk uit India en wordt altijd gemaakt met yoghurt of room. De groenten (en ook wel vlees) worden hierin gestoofd en zo heb je een lekker volle en dikke saus. Je kan kip korma op vele manieren maken, maar bij ons vind je uiteraard de slanke variant.

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Snijd de ui en knoflook grof. Meng de ui, knoflook, noten, melk, kerriepoeder en wat zout en peper in de blender tot een dikke saus.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de kipblokjes rondom bruin. Roer de saus erdoor en laat alles 8-10 minuten zachtjes sudderen. Voeg zo nodig een scheut water toe.
  4. Snijd de courgette in plakken, bestrijk ze dun met olie en bak ze in een grillpan mooi bruin. 
  5. Serveer de rijst met kipkorma en courgette.

Benodigdheden:

  • Blender

Tip van FitChef

1. Voor een tropisch tintje maak je de saus van de kipkorma met kokosmelk.
2. Gebruik ook eens kipdijfilet. Dit is net wat vetter dan kipfilet en heeft hierdoor een rijkere smaak.
3. Vervang de rijst door bulgur of amarant.
4. Zin in iets meer pit? Snij dan een (deel van een) rood pepertje heel fijn en bak dit even aan met de kipblokjes.