Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipkorma met courgette & zilvervliesrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kipkorma met courgette & zilvervliesrijst
819kcal Per persoon
Eiwit
48g Eiwit
Koolhydraten
71g Koolhydraten
Vet
38g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 125 gram kipfilet
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 courgette
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Snijd de ui en knoflook grof. Meng de ui, knoflook, noten, melk, kerriepoeder en wat zout en peper in de blender tot een dikke saus.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de kipblokjes rondom bruin. Roer de saus erdoor en laat alles 8-10 minuten zachtjes sudderen. Voeg zo nodig een scheut water toe.
  4. Snijd de courgette schuin in plakken, bestrijk ze dun met olie en bak ze in een grillpan mooi bruin. 
  5. Serveer de rijst met kipkorma en courgette.

Tip van FitChef

Maak de saus van de kipkorma ook eens met kokosmelk.