Kipsaté bowl met rijst & tuinerwten
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 250 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
Wij scharen deze kipsaté bowl met rijst en tuinerwten absoluut onder ultiem comfort food. Ten eerste is het superlekker en het is ook nog eens gezond en snel gemaakt. Zelfs het zelf maken van de satésaus doe je echt in een handomdraai, wat ook nog eens veel lekkerder is. Je kan de pindasaus extra romig maken met wat kokosmelk. Dit heerlijke gerecht is perfect voor op een gezellige zondag; lekker, niet moeilijk en wedden dat ook de kindjes hier blij van worden!
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst en de tuinerwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en rasp het plakje gember.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kipstukjes in 4 à 5 minuten goudbruin.
- Maak ondertussen de pindasaus door de pindakaas, sojasaus, sambal, honing, gember en 4 eetlepels gekookt water in een schaaltje door elkaar te roeren. Giet dit bij de kipstukjes en verwarm dit kort mee.
- Serveer de kipsaté met de rijst en de tuinerwten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Verdeel wat pinda's over deze kipsaté bowl met rijst en tuinerwtjes.
2. Het is lekker om er wat geraspte kokos en/of gebakken uitjes overheen te strooien.
3. Je kan dit gerecht ook serveren met nasi kuning ofwel gele rijst. Je maakt de rijst dan klaar met kokosmelk en kurkuma, wat niet alleen lekker is, maar ook zorgt voor een prachtige gele kleur.