Nieuw!
Kippensoep met orzo
Kippensoep met orzo
521kcal Per persoon
35g Eiwitten
66g Kh
13g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram wortel
- 1 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram kipfilet
- ½ blokje groentebouillon
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 70 gram orzo
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Snijd de prei in halve ringen en was deze in een vergiet onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de bleekselderij in plakjes.
- Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit 2 minuten. Voeg de wortel, prei en bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee.
- Leg de kipfilet in de pan en voeg 400 ml water toe samen met het bouillonblokje en de tijm. Kook dit 5 minuten, voeg vervolgens de orzo toe aan de soep en kook dit nog 10 minuten mee.
- Haal vervolgens de kipfilet uit de pan en trek deze met 2 vorken in stukjes uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met 2 eetlepels citroensap. Roer door en zet het vuur uit.
- Serveer de kippensoep met orzo in een grote kom of diep bord. Breng naar wens op smaak met wat peper.
Tip van FitChef
1. Garneer de kippensoep met verse tijm.
2. Fruit een snufje chilipoeder mee met de ui en knoflook.