Nieuw!
Krieltjes roerbak met courgette, gehakt & pesto
Krieltjes roerbak met courgette, gehakt & pesto
525kcal Per persoon
31g Eiwitten
37g Kh
28g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram krieltjes
- 1 courgette
- 125 gram champignons
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
Zo maak je dit recept
- Breng een pan met water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook ze in de pan met water beetgaar in 8 minuten.
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan, voeg het gehakt toe en rul dit gaar in 5 minuten. Voeg de champignons en courgette toe en roerbak dit 5 minuten mee.
- Giet de aardappeltjes af en voeg deze samen met de pesto toe aan de pan met gehakt. Meng alles goed door elkaar en bak de krieltjes nog een minuut mee.
- Serveer de krieltjesroerbak op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Dit gerecht is ook handig om je restjes groente op te maken! Roerbak ze even mee en serveer met de krieltjes.