Nieuw!
Mexicaanse krieltjessalade bowl
587 kcal  per persoon
17g  Eiwitten
70g  Kh
26g  Vetten
19g  Vezels
Ingrediënten
- 250 gram krieltjes
 - 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
 - ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
 - 1 rode paprika
 - 50 gram maïs
 - 75 gram kidneybonen
 - ½ avocado
 - 1 handje veldsla (30 g)
 
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
 - Halveer de krieltjes en meng deze in een schaaltje met de olie, het paprikapoeder en wat peper en zout. Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dit in de oven. Bak de krieltjes in 17 minuten goudbruin en krokant.
 - Snijd de paprika in blokjes. Spoel de mais en kidneybonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de avocado in plakjes.
 - Verdeel de sla over een schaal. Leg hier de paprika, mais, kidneybonen en avocado overheen. Maak de bowl af met de krieltjes en serveer.
 
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
 
Tip van FitChef
Serveer deze Mexicaanse krieltjessalade bowl met wat verse plakjes jalapeno voor wat pit.



