Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Mexicaanse krieltjessalade bowl

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse krieltjessalade bowl
587kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
70g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 50 gram maïs
  • 75 gram kidneybonen
  • ½ avocado
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de krieltjes en meng deze in een schaaltje met de olie, het paprikapoeder en wat peper en zout. Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dit in de oven. Bak de krieltjes in 17 minuten goudbruin en krokant.
  3. Snijd de paprika in blokjes. Spoel de mais en kidneybonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de avocado in plakjes.
  4. Verdeel de sla over een schaal. Leg hier de paprika, mais, kidneybonen en avocado overheen. Maak de bowl af met de krieltjes en serveer.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Serveer deze Mexicaanse krieltjessalade bowl met wat verse plakjes jalapeno voor wat pit.