Nieuw!
Krieltjessalade met paprika en linzen
Krieltjessalade met paprika en linzen
353kcal Per persoon
12g Eiwitten
54g Kh
10g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 175 gram krieltjes
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram linzen, uit blik
- 1 rode paprika
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- ½ eetlepel balsamicoazijn (8 ml)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de krieltjes en pers het teentje knoflook. Meng de krieltjes in een schaaltje met de helft van de olie, knoflook en wat peper en zout. Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dit in de oven. Bak de krieltjes in 17 minuten goudbruin en krokant.
- Spoel de linzen ondertussen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de paprika in blokjes.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, mosterd en balsamico azijn. Klop dit in een klein schaaltje door elkaar.
- Verdeel de sla over een schaal. Leg hier de paprika, linzen en krieltjes bij. Verdeel de dressing over de salade en serveer.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Deze krieltjessalade met paprika en linzen is ook lekker met wat chiliflakes erdoor.