Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zuurkool & zoete aardappel frittata

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Zuurkool & zoete aardappel frittata
516kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
43g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram zuurkool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en rasp deze grof.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten.
  4. Voeg de zoete aardappel en kerriepoeder toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg de zuurkool toe en bak dit 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop de eieren in een schaaltje los met de yoghurt en voeg de kaas hieraan toe.
  6. Doe de aardappel met zuurkool in het ovenschaaltje en schenk het eimengsel er gelijkmatig over. Bak 18 minuten in de voorverwarmde oven.

Benodigdheden

  • Eenpersoons ovenschaaltje, ingevet

Tip van FitChef

Deze zuurkool- en zoete aardappelfrittata is lekker met verse peterselie.