Nieuw!
Zuurkool & zoete aardappel frittata
Zuurkool & zoete aardappel frittata
516kcal Per persoon
26g Eiwitten
43g Kh
27g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram zuurkool
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 150 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 2 eieren
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
- 25 gram geraspte kaas, 30+
Deze zonnige zuurkool en zoete aardappel frittata is een fijn gerecht voor op koude en gure dagen! Je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan. Even wat hakken en snijden ter voorbereiding (dit kun je ook prima al van tevoren doen) en daarna doet de oven al het werk. Supermakkelijk en superlekker!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en rasp deze grof.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten.
- Voeg de zoete aardappel en kerriepoeder toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg de zuurkool toe en bak dit 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren in een schaaltje los met de yoghurt en voeg de kaas hieraan toe.
- Doe de aardappel met zuurkool in het ovenschaaltje en schenk het eimengsel er gelijkmatig over. Bak 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Benodigdheden:
- Eenpersoons ovenschaaltje, ingevet
Tip van FitChef
1. Garneer deze zoete aardappelfrittata met verse peterselie.
2. Serveer bij de frittata een gemengde, groene salade. Of grill wat bimi om erbij te eten.
3. Het is lekker om wat hele peperkorrels door het zoete aardappelmengsel te verdelen.