Nieuw!
Krieltjessalade met doperwten & falafel
Krieltjessalade met doperwten & falafel
471kcal Per persoon
17g Eiwitten
62g Kh
17g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel tijm, gedroogd (1 g)
- 5 falafel balletjes
- 80 gram doperwten, uit blik
- ½ komkommer
- 5 radijsjes
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de krieltjes en pers het teentje knoflook. Meng de krieltjes in een schaaltje met de helft van de olie, de helft van de knoflook, tijm en wat peper en zout. Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dit in de oven. Bak de krieltjes in 17 minuten goudbruin en krokant. Leg de falafelballetjes de laatste 8 minuten ook op de bakplaat en bak deze goudbruin in de oven.
- Spoel de doperwten ondertussen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes en de radijs in vieren.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, het teentje knoflook en de yoghurt. Roer in een klein schaaltje door elkaar.
- Verdeel de sla over een schaal. Leg hier komkommer, radijs, doperwten, krieltjes en falafel bij. Serveer de salade met de knoflookdressing.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Geen zin in een knoflookdressing bij deze krieltjessalade met doperwten en falafel? Vervang de knoflook in je dressing dan door verse bieslook of wat oregano en chiliflakes.