Linzensalade met gegrilde zalm

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
455kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
32g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
17g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk zalmfilet (à ca. 125 g) (diepvries)
  • 100 gram courgette
  • 2 stuk bosuitje
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd (grof)
  • 20 gram halfvolle yoghurt (*lactosevrij)
  • 150 gram linzen (uit blik)
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Laat de zalmfilet ontdooien (in de magnetron).
  2. Snijd de courgette schuin in plakken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en rasp de wortel grof.
  3. Bestrijk de zalmfilet en courgetteplakken heel dun met de helft van de olijfolie.
  4. Rooster de zalm in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé. Leg de plakken courgette ernaast en rooster ze in 3-4 minuten mooi bruin en gaar.
  5. Klop intussen in een kom de rest van de olie met mosterd, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing en schep de linzen, bosui, wortel en rucola erdoor.
  6. Serveer de salade in een diep bord en leg de zalm en de plakken courgette erop.

Tip van FitChef

Probeer deze salade ook eens met de kleine en verfijnde belugalinzen.