Linzensalade met gegrilde zalm

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
559kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
33g Koolhydraten
Vet
30g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet, diepvries (à ca. 125 g)
  • ½ courgette
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram wortel
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 125 gram linzen, uit blik
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalmfilet ontdooien (in de magnetron). 
  2. Snijd de courgette schuin in plakken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en rasp de wortel grof. 
  3. Bestrijk de zalmfilet en courgetteplakken heel dun met een halve eetlepel olie. 
  4. Rooster de zalm in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé. Leg de plakken courgette ernaast en rooster ze in 3-4 minuten mooi bruin en gaar. 
  5. Klop intussen in een kom 1 eetlepel olie met mosterd, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing. Schep de linzen, bosui, wortel en rucola door de dressing.
  6. Serveer de salade in een diep bord en leg de zalm en de plakken courgette erop.

Tip van FitChef

Probeer deze salade ook eens met verfijnde belugalinzen.