Nieuw!
Lauwwarme salade van pastinaak, wortel, linzen en avocado
Lauwwarme salade van pastinaak, wortel, linzen en avocado
492kcal Per persoon
14g Eiwitten
48g Kh
27g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 150 gram wortel
- 1 rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ eetlepel balsamicoazijn (23 ml)
- 125 gram linzen, uit blik
- ½ avocado
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de pastinaak en wortel. Snijd beiden in gelijke reepjes. Snijd de rode ui in partjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de wortel, pastinaak en rode ui overheen. Besprenkel met de helft van de olie, de helft van de balsamico en wat peper en zout. Zet dit 20 minuten in de oven en hussel halverwege even door elkaar.
- Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de avocado in plakjes.
- Maak een dressing van de andere helft van de balsamico, de andere helft van de olie en de mosterd. Klop dit in een klein schaaltje door elkaar.
- Verdeel de sla over een bord of schaal, leg hier de geroosterde groenten bij samen met de linzen en de avocado. Serveer met de dressing.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Deze lauwwarme salade van pastinaak, wortel, linzen en avocado is ook erg lekker met een frisse dressing van 2 eetlepels (plantaardige) yoghurt, een beetje olie, oregano en chiliflakes.