Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kip Hawaï salade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip Hawaï salade
575kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
33g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram ananas stukjes (diepvries)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram kipgehakt
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ rode ui
  • 50 gram maïs
  • 50 gram wortel julienne
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 eetlepel chilisaus (15 ml)
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de ananasstukjes uit de vriezer en laat op een bordje ontdooien.
  2. Pers het teentje knoflook. Meng de helft van de knoflook met het kipgehakt, kerriepoeder en wat peper en zout in een schaaltje en kneed door elkaar. Maak er met je (natte) handen kleine balletjes van.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom gaar en goudbruin in 8 minuten.
  4. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit. Snijd de sla in reepjes. 
  5. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika in de breedte in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  6. Doe de sla, puntpaprika, rode ui, mais, wortel julienne en ananasstukjes samen in een schaal en hussel door elkaar. Verdeel de kipgehaktballetjes over de salade.
  7. Maak een dressing van de ketjap, andere helft van de olie, knoflook, chilisaus, limoensap, wat limoenrasp en wat peper en zout door dit in een klein schaaltje door elkaar te kloppen.
  8. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar of serveer de dressing er los naast.

Tip van FitChef

1. Gebruik eens verse ananas en/of grill de stukjes ananas kort in een grillpan.
2. Ook lekker én makkelijk is het om kant-en-klare (vegan) balletjes te gebruiken.