Linzensalade met wortel & mosterddressing

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 10 minuten
  • 1 persoon
286kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
21g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram linzen, uit blik
  • 3 theelepels mosterd
  • ½ citroen
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • 200 gram wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 krop baby romaine sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de linzen in een zeef uitlekken.
  2. Roer in een wijde kom de mosterd met een halve eetlepel citroensap, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing.
  3. Schil de wortel met een dunschiller en rasp boven de dressing tot juliennereepjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en schep ze met de linzen door de dressing.
  4. Verdeel de blaadjes van het kropje sla in een saladekom. Schep de linzensalade op de sla.

Tip van FitChef

1. Neem de salade mee in een afsluitbaar bakje. Doe de dressing dan apart.
2. Maak de linzensalade extra lekker met wat rucola en pompoenpitten.