Linzensalade met wortel & mosterddressing
Linzensalade met wortel & mosterddressing
203kcal Per persoon
14g Eiwitten
30g Kh
3g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram linzen, uit blik
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- ½ citroen
- 30 ml halfvolle yoghurt
- 125 gram wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 krop baby romaine sla
Zo maak je dit recept
- Laat de linzen in een zeef uitlekken.
- Roer in een wijde kom de mosterd met een halve eetlepel citroensap, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing.
- Schil de wortel met een dunschiller en rasp boven de dressing tot juliennereepjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en schep ze met de linzen door de dressing.
- Verdeel de blaadjes van het kropje sla in een saladekom. Schep de linzensalade op de sla.
Tip van FitChef
1. Neem de salade mee in een afsluitbaar bakje. Doe de dressing dan apart.
2. Maak de linzensalade extra lekker met verse dille.