Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Linzensalade met wortel & mosterddressing

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Linzensalade met wortel & mosterddressing
286kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
42g Kh
Vetten
5g Vetten
Vezels
21g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram linzen, uit blik
  • 3 theelepels mosterd (30 g)
  • ½ citroen
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • 200 gram wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 krop baby romaine sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de linzen in een zeef uitlekken.
  2. Roer in een wijde kom de mosterd met een halve eetlepel citroensap, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing.
  3. Schil de wortel met een dunschiller en rasp boven de dressing tot juliennereepjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en schep ze met de linzen door de dressing.
  4. Verdeel de blaadjes van het kropje sla in een saladekom. Schep de linzensalade op de sla.

Tip van FitChef

1. Neem de salade mee in een afsluitbaar bakje. Doe de dressing dan apart.
2. Maak de linzensalade extra lekker met wat rucola en pompoenpitten.