Nieuw!
Thaise salade met kipreepjes & pindadressing
Thaise salade met kipreepjes & pindadressing
384kcal Per persoon
30g Eiwitten
31g Kh
15g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- ¼ komkommer
- 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 75 gram wortel julienne
- 100 gram gerookte kipreepjes
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 snufje kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Halveer de komkommer en snijd in halve plakjes. Snijd de paprika in blokjes en het bosuitje in ringetjes.
- Spoel de kikkererwten af met koud water en meng dit samen met de komkommer, paprika en bosui in een kom. Voeg de wortel julienne en de kipreepjes toe.
- Maak een dressing van de pindakaas met kerriepoeder, kurkuma, sojasaus en 3 eetlepels heet water. Voeg de dressing toe aan de salade en hussel door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
1. Lekker met verse koriander.
2. Onderweg? Bereid de salade van tevoren in een afsluitbaar bakje en neem met je mee.