Maaltijdsalade met avocado, olijven & yoghurtdressing
Maaltijdsalade met avocado, olijven & yoghurtdressing
295kcal Per persoon
12g Eiwitten
17g Kh
20g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 80 gram doperwten, uit blik
- ½ avocado
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 ml halfvolle yoghurt
- ½ eetlepel witte wijnazijn (8 ml)
- 1 handje veldsla (30 g)
- 8 zwarte olijven
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Spoel de doperwten in een vergiet met water. Schil de avocado en snijd in repen. Pers de knoflook uit.
- Maak een dressing van de yoghurt, wijnazijn en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak een salade van de veldsla, sperziebonen, doperwten en de olijven. Verdeel de avocado over de salade. Sprenkel wat dressing over de maaltijdsalade en geef de rest van de dressing erbij.
Tip van FitChef
Lekker met geroosterde pijnboompitten en trostomaatjes.