Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Maaltijdsalade met avocado, olijven & yoghurtdressing

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Maaltijdsalade met avocado, olijven & yoghurtdressing
295kcal Per persoon
Eiwitten
12g Eiwitten
Kh
17g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen (diepvries)
  • 80 gram doperwten, uit blik
  • ½ avocado
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel witte wijnazijn (8 ml)
  • 1 handje veldsla (30 g)
  • 8 zwarte olijven
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Spoel de doperwten in een vergiet met water. Schil de avocado en snijd in repen. Pers de knoflook uit.
  3. Maak een dressing van de yoghurt, wijnazijn en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak een salade van de veldsla, sperziebonen, doperwten en de olijven. Verdeel de avocado over de salade. Sprenkel wat dressing over de maaltijdsalade en geef de rest van de dressing erbij.

Tip van FitChef

Lekker met geroosterde pijnboompitten en trostomaatjes.