Vegan kleurige bonensalade
Vegan kleurige bonensalade
325kcal Per persoon
17g Eiwitten
33g Kh
14g Vetten
21g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram zwarte bonen
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode puntpaprika
- 4 cherry tomaten
- 1 bosuitje
- 1 krop baby romaine sla
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 75 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Deze lekkere vegan bonensalade wordt nóg lekkerder als je de smaken even de tijd geeft om op elkaar in te werken. En je kunt natuurlijk met allerlei soorten peulvruchten variëren. Ook reuzenbonen of edamameboontjes doen het goed in deze salade.
Zo maak je dit recept
- Laat de zwarte bonen en kikkererwten in een zeef uitlekken. Snijd de paprika in reepjes, halveer de cherrytomaten en snij het bosuitje in ringetjes. Trek de blaadjes van de krop sla.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken.
- Roer in een schaal de chilipoeder, oregano, olie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de zwarte bonen, kikkererwten, sperziebonen, bosui, paprikareepjes en tomaatjes erdoor. Laat de salade even intrekken.
- Verdeel de slablaadjes in diepe borden en schep de bonensalade erop.
Tip van FitChef
1. Bestrooi de bonensalade met verse koriander of peterselie.
2. Het is ook lekker om nog extra kruiden aan deze prachtige bonensalade toe te voegen. Lekker hierbij is bijvoorbeeld komijn en kardemom. Ook kun je natuurlijk een kant-en-klaar mengsel als ras el hanout of garam masala gebruiken.