Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Vegan kleurige bonensalade

  • 30 minuten
  • 2 personen
Vegan kleurige bonensalade
264kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
31g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 gele puntpaprika
  • 8 cherry tomaten
  • 1 bosuitje
  • 1 krop baby romaine sla
  • 2 eetlepels peterselie
  • 150 gram haricot verts
  • 100 ml tomatensap
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze lekkere bonensalade wordt nóg lekkerder als je de smaken even de tijd geeft om op elkaar in te werken. En je kunt natuurlijk met allerlei soorten peulvruchten variëren. Ook reuzenbonen of edamameboontjes doen het goed in deze salade. 

  1. Laat de zwarte bonen en kikkererwten in een zeef uitlekken. Snijd de paprika in reepjes, de cherrytomaten in vieren en het bosuitje in ringetjes. Trek de blaadjes van de krop sla. Hak de peterselie fijn.
  2. Haal de puntjes van de haricots verts en halveer ze. Kook de haricots verts in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat ze goed uitlekken.
  3. Roer in een schaal het tomatensap, chilipoeder, peterselie, olie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de zwarte bonen, kikkererwten, haricots verts, bosui, paprikareepjes en tomaatjes erdoor. Laat de salade tenminste 15 minuten intrekken.
  4. Verdeel de slablaadjes in diepe borden en schep de bonensalade erop.

Tip van FitChef

Bestrooi de bonensalade met verse koriander.