Nieuw!
Salade met sugarsnaps, rosbief & ei
Salade met sugarsnaps, rosbief & ei
422kcal Per persoon
34g Eiwitten
24g Kh
21g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 gram sugar snaps
- 125 gram wortel
- 5 radijsjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- ½ limoen
- 1 handje gemengde sla (30 g)
- 4 plakken rosbief
Zo maak je dit recept
- Breng water aan de kook en laat de eieren in een pannetje 6-8 minuten koken. Laat de eieren schrikken en snijd ze in vieren.
- Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes. Kook de sugarsnaps 5 minuten in een laagje water. Giet ze dan af, spoel na met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de wortel met een dunschiller in de lengte in lange slierten. Snijd de radijsjes in plakjes.
- Maak een dressing van de olie, sojasaus en 1 eetlepel limoensap.
- Verdeel de sla, sugarsnaps, wortel en radijs op een diep bord. Giet de dressing erover en hussel door elkaar. Leg tot slot de eieren en de plakjes rosbief op de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker om wat chili flakes over de salade te verdelen.